Zwetsloot Kunststof Kozijnen Fabriek
     "Kunststof kozijnen, ramen en deuren uit eigen fabriek geleverd (en montage) aan bedrijf en particulier."

Zelfreinigend glas: SGG BIOCLEAN


[Bron: Saint Gobain Glass, www.saint-gobain-glass.com

Toepassingen

Zelfreinigend glas betekent een revolutie in het onderhoud van ruiten: het schoonmaken wordt heel wat gemakkelijker en lichter. Dit glas is bestemd voor alle toepassingen in gevels van woningen en utiliteitsbouw, zowel in nieuwbouw als renovatie:


BIOCLEAN kan in alle omgevingen worden toegepast en is bijzonder geschikt voor locaties waar veel vervuiling plaatsvindt (stedelijke gebieden, luchthavens, industrie, enzovoort). BIOCLEAN wordt verticaal of schuin geplaatst.

zelfreinigend glas maakt het glas schoon door contact met water of regenwater
Voordelen

BIOCLEAN: zes overtuigende voordelen!
Omschrijving

Zelfreinigend BIOCLEAN is samengesteld uit blank glas en een transparante minerale coating met fotokatalytische en hydrofiele eigenschappen. De coating is volledig ge´ntergreerd met het glasoppervlak en heeft een zeer lange levensduur. De mechanische, thermische en akoestische eigenschappen van BIOCLEAN zijn dezelfde als die van gewoon PLANILUX.


Werkingsprincipe

BIOCLEAN maakt gebruik van de gecombineerde werking van UV-stralen en regenwater op het glas. De zelfreinigende werking wordt actief nadat het glas enkele dagen is blootgesteld aan het daglicht. Het is effectief tegen vuil als regensporen, vuilresten, vegen en organische, atmosferische vuilresten. De mate van zelfreinigende werking hangt af van de aard en de hoeveelheid van het vuil op het glas, van de mate van blootstelling aan zon en regen en van de plaatsingshoek van het glas.

zelfreinigend glas maakt het glas schoon door contact met water of regenwater


Verkrijgbare soorten

BIOCLEAN is verkrijgbaar als enkelglas, dubbelglas, gelaagd glas en gehard glas.


Onderhoud

hoewel BIOCLEAN minder reinigingsbeurten vergt, is het geen onderhoudsvrij glas. maak de coatingzijde schoon door er zacht of onthard water op te verstuiven. Gebruik warm zeepwater met een schone zachte borstel voor hardnekkige vuilsporen of een gewoon schoonmaakmiddel voor ramen en een schone, zachte doek. gebruik geen scheermesjes, cutters of andere scherpe voorwerpen. gebruik geen schurende of waterafstotende schoonmaakmiddelen.


Prestaties

BIOCLEAN beantwoordt aan de eisen van de norm EN 1096 met betrekking tot de duurzaamheid van gecoat glas voor de bouw. Het glas voldoet aan de Klasse A van deze normen


LET OP:
De kans (vooral bij grote ruiten) op beschadiging groter is dan bij normaal glas. Ook moet de ruit altijd voldoende nat worden door bijv regen om te functioneren.Dubbel Isolatie glas -- Drie Dubbel glas -- Kruisroeden

(c) Zwetsloot Kunststof Kozijnen Fabriek beginpagina -- Contact Formulier