Zwetsloot Kunststof Kozijnen Fabriek
     "Kunststof kozijnen, ramen en deuren uit eigen fabriek geleverd (en montage) aan bedrijf en particulier."

Producten > Kunststof Kozijnen

Kunststof Kozijnen nieuwe generatie

Het beeld van een vervuilend straatbeeld door vlakke en witte woningbouw kunststof kozijnen zal de meeste mensen voor kunststof kozijnen doen huiveren. Op onze internet pagina en in de praktijk tonen wij aan dat de laatste generatie kunststof kozijnen optisch en technisch niet onderdoen voor traditionele kozijnen en zelfs enkele voordelen biedt. Vrijwel iedereen weet inmiddels dat kunststof kozijnen, ramen en deuren, op het schoonmaken na, onderhouds vrij zijn.

Kunststof Kozijnen met dubbel raam, verhuisraam of stolpraam genoemd met verdiept profiel en houtnerf, creme met donkergroen    Dubbel raam, verhuisraam of stolpraam genoemd met verdiept profiel en houtnerf, creme met donkergroen


Houtlook rechte verbinding in plaats van Schuine.

Houtlook Verbinding    Sinds enige tijd is het mogelijk om in plaats van, de voor kunststof kenmerkende schuine 45 graden hoekverbinding, te kiezen voor een rechte verbinding zoals deze ook bij houten kozijnen worden toegepast. De verbinding behoud zijn stevigheid omdat alleen de buitenzijde recht op elkaar staat en de binnenzijde nog steeds schuin aan elkaar is versmolten.

Houtlook Verbinding en houtnerf motief nemen het argument weg wegens optische bezwaren af te zien van kunststof. Ook vele aannemers en timmermensen komen hiermee terug van hun bezwaren tegen kunststof.

Houtlook Verbinding / HVL

Warmte en Geluids Isolatie

Met het vooruitzicht van steeds hoger wordende energie prijzen is de aankoop van nieuwe kozijnen en deuren een investering waar onze kunststof kozijnen goed presteren op warmte isolatie in combinatie met hoog rendement glas en de juiste montage.

Speciaal voor de vraag naar extra isolatie kunnen wij onze kunststof kozijnen uitvoeren met inwendige isolatie, dikkere kozijn profielen met extra lucht isolatie kamers, driedubbel glas en extra isolatie maatregelen tijdens de montage van de kunststof kozijnen.

Daarnaast heeft het S9000 profiel van Gealan een extra middendichting, verdiepte glasplaatsing en kortere staalversterking met de mogelijkheid een extra isolatieprofiel aan te brengen. Hiermee voldoen Gealan (profielmerk) kozijnen ruimschoots aan de isolatie vraag, vooral in nieuwbouw.
Meer over kozijnprofielen

Veel van onze klanten gaan er na de aanschaf van kunststof kozijnen in stookkosten honderden euro's op vooruit en staan ook versteld van de geluids werendheid van de kunststof kozijnen door de 3 dubbele dichtingen in de ramen en deuren.

Thermacore versterking in plaats van staal in kunststof kozijn

Kunststof Kozijnen met draaikiep ramen:

Kunststof kozijnen staan bekend om het draaikiep systeem voor naar binnendraaiende ramen. Dit betekend dat een kunststof raam volledig open kan draaien om bijvoorbeeld de ramen eenvoudig van binnenuit te zemen. Met een eenvoudige beweging van de raamgreep kan het kunststof raam op de kiepstand worden gezet, het raam komt van boven naar voor om zodoende te kunnen ventileren zonder kans op inregenen. Op deze kiepstand klik het raam vast zodat deze niet dicht kan tochten. Bijkomend voordeel is dat insectenwering te intergreren is door een inzethor in het kader te plaatsen waarbij het raam gewoon gesloten kan worden.

Onze draaikiep ramen hebben naast de volledige kiepstand ook standaard zonder meerprijs nog een kierstand waarbij het raam vast gezet kan worden op een kleinere kier voor bijvoorbeeld nachtventilatie.

Het draaikiep raam is dicht  Het draai/kiep raam is open   Het draai kiep raam is op de kiepstand  Het draaikiep raam is op de kierstand voor bijvoorbeeld nachtventilatie

Een overzicht van de standen van de bedienings kruk    Een overzicht van de standen van de bedienings kruk Foto 4) Kierstand: Kleine kier Stand voor bijvoorbeeld nachtventilatie.

Foto 3) Kiepstand: Stand voor Constante Ventilatie.

Foto 2) Open stand: Krachtige ventilatie of reiniging van het glas.

Foto 1) Dicht stand: raam gesloten.


Naar binnen of buitendraaiende ramen:

Dakkapel kozijn met 2 naar buiten draaiende kunststof ramen    De draaikiep ramen in het kunststof kozijn draaien naar binnen open. Naar buiten open draaiende ramen kunnen gemaakt worden maar hebben geen kiepstand en er kan lastiger een insectenhor worden geplaatst. Een ander nadeel is dat buitendraaiende ramen inbraakgevoeliger zijn. Wij kunnen echter wel buitendraaiende ramen leveren. Info Buitendraaiende ramen


Foto's van Kunststof Kozijnen:


Voorgevel voorzien van kunststof kozijnen in kleur creme met de draaiende delen donkerblauw ral 5011. Het middenpaneel voorzien van keralit gevelpanelen. De voordeur met massief onderdorpel    Achtergevel voorzien van kunststof kozijnen in kleur creme met de draaiende delen donkerblauw ral 5011. Het middenpaneel voorzien van keralit gevelpanelen. De achterdeur als boerendeur in 2 delen te openen.          Voorgevel in vlaardingen vervangen voor kunststof kozijnen, ramen en deuren
Voor en achtergevel met kunststof kozijnen, ramen, voordeur en achterdeur en keralit kunststof rabbat gevelbekleding.

Kozijnen met donkerblauwe draaiende delen    Dakkapel met borstwerking. Wijnrood Ral 3005. Afwerking met Topfront gevel en dakrandpanelen    Wijnrood Ral 3005 gecombineerd met lichtrood. Afwerking met Topfront gevel panelen
Kozijnen met donkerblauwe draaiende delen. Dakkapel met borstwerking Wijnrood Ral 3005. Keralit gevel en dakrandpanelen. Wijnrood Ral 3005 gecombineerd met lichtrood.


Stolpraam naar binnendraaiend met kalfrooster boven de ramen. Ongelijke Roeden in het glas    Huiskamer kozijn vlak kozijnprofiel S8000 met ongelijke roeden tussen het glas    Kozijn voor slaapkamer, vlak S8000 kozijnprofiel met 1 draaikiep in het midden en 2 vaste ramen   
Kozijnen met Profialis vlak kozijnprofiel S8000 in de kleur creme. Stolpraam naar binnendraaiend met kalfrooster boven de ramen en ongelijke Kruis Roeden tussen het glas. Kozijn voor slaapkamer, vlak S8000 kozijnprofiel met 1 draaikiep in het midden en 2 vaste ramen. Huiskamer kozijn vlak profiel S8000 met ongelijke roeden tussen het glas.


Verdiept S8000 profiel in de kleur Moor-Eiche (3167-004) met creme draai kiep raam    Kunststof kozijnen in de houtkleur Moor-Eiche (3167-004)    kunststof kozijnen monteren in rotterdam   
Kunststof Kozijnen in Rotterdam met Verdiept S8000 profiel in de kleur Moor-Eiche (3167-004)


Meer foto's onderaan deze pagina of op de Foto Pagina's


Kunststof Kozijnen super inbraakwerend:

Een inbreker zal een woning met kunststof kozijnen sneller overslaan vanwege de taaiheid van het kunststof maar ook vanwege de sluitingen die inwendig rondom zijn gemonteerd en vergrendelen in het kozijn.

Plaat in het kozijn waar het draai raam in vast grijpt De nok die in de plaat in het kozijn vast grijpt Rolnok in sluitplaat bij gesloten raam doorsnede RVS raamgreep met 2 sleutels en slotje, luxe model. Merk GU    Paddelstoel nok in het raam grijpt vast in de plaat in het kozijn met een rollende beweging - Raamgrepen in vele soorten.

Onze kunststof kozijnen, ramen en deuren voldoen standaard aan de hoogste eisen van het politie keurmerk veilig wonen (korting op verzekering) en SKG maar behouden desondanks het bedienings gemak. Zo zijn de draaikiep ramen eenvoudig te bedienen met 1 raamgreep zodat er geen extra opbouw sloten te hoeven worden vergrendeld en word het raam altijd goed in het kozijn gezet door onze ingebouwde "raamheffer". Bij veel kozijnen gaat de greep met veel weerstand dicht door de vrijving van de sluitpunten rondom. Bij ons is dit niet het geval doordat alle sluitpunten meerollen als deze in het kozijn vergrendelen.

...Pagina over hang en sluitwerk voor ramen en deuren maar ook raam en deur beslag, siergrepen en informatie over scharnieren


Kunststof Kozijn Profiel:

Profialis S8000 PLUS Holland verdiept kunststof kozijn profiel Er zijn verschillende soorten kozijn en raam profiel leverbaar, ieder met een eigen uitstraling en eigen toepassing: modern of klassiek, strak en zelfs niet te onderscheiden van houten kozijnen. Daarnaast is er keuze in technische details zoals de manier van montage. Hierover ...meer informatie over verschillende Profialis kunststof Kozijn profielen

Profialis Vlak Kunststof Kozijn profiel S8000 IQ 74mm (Vlak)


Kleuren, houtnerf en ColorLine:

Vele kleuren en tinten leverbaar. Kunststof kozijnen zijn, in tegenstelling wat op het netvlies van de meeste mensen staat al lang niet meer alleen leverbaar in wit of creme.

Wij leveren tientallen (55) RAL kleuren en hout gelijkende tinten. Hiermee is ook te combineren zoals een creme kozijn en een gekleurd draaideel, maar ook binnen en buiten kan worden afgewisseld. In onze showroom kunnen wij diverse kleuren en combinaties tonen.

Pagina over RAL kleuren, houtnerf en Colorline en een kleuroverzicht


Composiet versterking in kozijnen, ramen en deuren:

In de kozijnen zitten diverse kamers, ter isolatie en om versteviging in aan te brengen. Onze versteviging bestaat uit een composiet kunststof profiel in plaats van staal wat andere leveranciers gebruiken.
Voor elk merk kozijnprofiel is bekend vanaf welke hoogte er versterking nodig is, wij passen overal versterking in toe.
In de deuren gaat een koker van 40x40x3 mm met 8 meelas versterkinghoeken die de deur nog sterker maken. Pagina over voordeuren, achterdeuren en openslaande deuren

Een verdiept profiel met gezette staal versterking en raamprofiel met versterking    Composiet Thermacore versterking van Profialis
1: Traditioneel Staal versterking - 2: Thermacore composiet versterking


Rechte verbindingen bij stijlen en leggers i.p.v Puntlassen:

Alle stijlen en leggers zetten wij recht op het kozijnprofiel zonder puntlassen (ook wel V-las genoemd) De V- las verraad eigenlijk altijd de aanwezigheid van een kunststof kozijn.

De stijl of legger word gefreest in de contour van het kozijnprofiel en aan het profiel verankerd door een stalen gegalvaniseerde stijlverbinder met dichtingsvilt die ervoor zorgt dat de stijl of legger op zijn plaats word gehouden, niet kiert en vooral aan de voorkant op de schuine kant niet openstaat of kiert. (komt bij veel fabrikanten voor)

Detail foto van het NL plus s8000 profiel met verzet vleugel en mechanische tussenstijl    Detail foto van het NL plus s8000 profiel met verzet vleugel en houtlook verbinding HVL


Glaslatten:

Het glas word met glaslatten of glaslijsten middels een kliksysteem in de sponning van het kozijn of het draaiende deel gemonteerd zonder gebruik van kit of lijm. Vast tikken met een kunststof hamer om putten te voorkomen en uitwiggen met een schoon plamuurmes ipv een schroevendraaier of bijtel om putten en krassen te voorkomen. De glaslatten komen aan de binnenzijde tegen inbraak. In sommige gevallen kan er gekozen worden voor een glaslat aan de buitenzijde, deze worden dan tegen inbraak vastgelijmd of onzichtbaar gespijkerd
Onze glaslat heeft een klassieke uitstraling door het kleine randje wat erin zit en de korte diepte werking. Daarnaast is ook een recht model leverbaar of voor dikker glas een dunne glaslat.

Detail van glaslat in een draairaam, klassiek type met grijze dichting


Dichtings rubbers:

De rubbers van Gealan hebben een soort luchtkussen effect. Als een draaiend deel (raam of deur) sluit of het glas word vastgezet perst het luchtkussentje in waardoor tocht of water geen kans krijgt om door te dringen. Ook als het raam of de deur niet helemaal strak dicht is, word toch het luchtkussentje gedeeltelijk ingedrukt.

Naast de binnen en buitendichting word ook de extra middendichting toegepast, bekijk deze hier

Dichting van kunststof kozijn open Dichting van kunststof kozijn gesloten

Kozijn dichting  Open                  Dichting kozijn op raam gesloten

In de meeste gevallen gebruiken wij op donkere kleuren kozijn of raamprofiel donkere dichtings rubbers. Op lichte kleuren gebruiken wij zo veel mogelijk lichte (grijze) dichtings rubbers


Kozijnen Koppelen:

Hieronder staat een huiskamer kozijn met borstwering, omdat er binnen een muur zit met een radiator is het kozijn in twee delen waarvan het onderste gedeelte is omgekeerd om van buitenaf de rabbat delen erin te zetten. De twee kozijnen zijn gekoppeld met inwendige strippen en schroeven.
Dit is ook toe te passen met bijvoorbeeld een naar buitendraaiende deur met een binnendraaiend raam ernaast

Detail van het koppelen van een binnendraaiend raam en buitendraaiende deur Detail van het koppelen van twee naar binnendraaiende ramen gekoppeld kunststof kozijn voor binnen en buitenbeglazing
Middelmatig detail                             Middelmatig detail


Kozijnen Koppelen onder bepaalde hoek:

Ook kunnen kozijnen onder een bepaalde hoek worden gekoppeld voor bijvoorbeeld een erker of uitbouw, meer informatie vind u op de pagina Kunststof Erkers en erker kozijnen Hieronder een foto van een uitbouw onder 90 graden gekoppeld met een houten balk inwendig waartegen de kozijnen zijn vastgemaakt.

Erker hoek schuin met vouw afwerkprofiel en waterslagen geglazuurd raamdorpel stenen    Kunststof Erker met hoek haaks met afwerkprofiel kunststof 100x100
Schuine erker met Vouwprofiel overstek afgewerkt met keralit dakranden en waterslagen / raamdorpel stenen voor afwatering en afwerking metselwerk.


Verhuisramen/schuiframen:

Wij maken de imitatie verticale schuiframen welke veel in grote steden voorkomen. Deze ramen schuiven niet, maar zien er net zo uit als de ouderwetse schuif/verhuisramen waarbij het onderste raam omhoog schuift langs het bovenlicht. Hierdoor is er een verspringing in de glaslijn zichtbaar. Op deze pagina vind u meer informatie over schuif / verhuis ramen

Oude houten verhuis/schuiframen   Nieuwe verhuisramen door zwetsloot kunststof kozijnen Fabriek, houd de ouderwetse stijl aan   Kunststof of hout? het verschil is niet te zien  


Ventilatie roosters:

Klik hier voor meer informatie over Ventilatie Roosters


Geen afwaterings sleuven en kapjes in het zicht:

Wij proberen de afwateringssleuven zo veel mogelijk onzichtbaar te maken door ze aan de onderkant te laten uitkomen. In de draaiende delen zijn de afwateringssleuven eveneens altijd onzichtbaar
Hieronder een verglijkje van watersleuven aan de voorkant en onzichtbaar

Afwaterings sleuven in het zicht    Geen afwateringsleuven zichtbaar   


Dikke kitranden vermijden door goed inmeten:

Het inmeten is misschien wel het belangrijkste in het proces van het vervangen van kozijnen. Wij meten zo strak mogelijk in zodat er geen grote kieren tussen de muur en het kozijn ontstaan wat dan volgekit moet worden. De reden dat sommige fabrikanten dit doen is simpel: zekerheid dat het past.
Bij een donkere kleur kozijn moet er, vanwege uitzetting, wel iets speling worden gehouden, de paar millimeter word optisch en technisch afgedicht door het stelkozijn rubber wat gemonteerd word.


NOOIT afkitten met witte of creme kleurige kit bij het metselwerk. Dit word en grote knoeiboel op de stenen en ziet er niet uit. Het verpest het hele kozijn. Gebruik transparant, dit is ook makkelijk glad te strijken en word geen smeerboel. We blijven hierop hameren maar toch komen we het soms nog tegen.

Nooit met creme of witte kit afkitten bij het metselwerk    << NOOIT DOEN >>     Nooit met creme of witte kit afkitten bij het metselwerk


Vullig voor dichte panelen of als borstwering:

Wij gebruiken oa kunststof stapelpanelen van 10cm per paneeltje. Deze zijn in alle kleuren verkrijgbaar en verticaal, horizontaal of diagonaal te plaatsen.
- Borstweringen in kozijnen
- Borstweringen in deuren
- Kozijnen waar geen glas in hoeft/kan maar toch dicht moet zijn

Borstwering in kunststof kozijn en deur met verticale schoten paneel    Borstwering met ornament in voordeur    Paneel onder in kunststof kozijn met rabbat panelen kleur mosgroen ral 6009

Meer opties en uitvoeringen voor borstweringen in kunststsof kozijnen en kunststof deuren.


Onderhoudsvrij:

Even een doek eroverheen met ramen lappen en klaar    Kunststof kozijnen zijn onderhoudsvrij, dit moet niet te letterlijk worden genomen, met onderhoudsvrij word met name bedoeld dat er niet meer geverft hoeft te worden. Schoonmaken moet je het toch omdat er vuil op komt, dit kan worden schoongemaakt tijdens het ramen lappen met sop en beslist niet met een schurend of bijtend middel.
Het smeren van het hang en sluitwerk is ook van belang, alle bewegende deeltjes en de stangen in de ramen en deuren invetten met bijv. WD40, dit is in alle doe het zelf en ijzerwaren zaken te koop.


Verder kunnen wij nog aanbieden bij levering van kozijnen:

 • Roedeverdeling
 • Gelaagd glas voor ruiten lager dan 900+
 • Zonwerend glas
 • Geluidswerend glas
 • Hr (+, ++) beglazing
 • Glas in lood
 • Keralit Kunststof gevelpanelen
 • Keralit Kunststof dakrand panelen
 • Cilinders
 • Brievenbussen
 • Ventilatie roosters en bediening
 • Deur en raam krukken
 • Ankers en bevestigingsmiddelen
 • Kunststof en Hardstenen Vensterbanken
 • Kunststof Kantstukken
 • Hang- en sluitwerk
 • Voorzieningen t.b.v. koppeling voor de kunststof kozijnen  Draaikiep raam    Kusnstof Kozijnen met draaikiep ramen erin    Kozijn met 1 draaikiep raam en een vast glas gedeelte.   

  Badkamer raam met naar buiten draaiend uitzetraam ivm tegelwerk aan binnenzijde.    Slaapkamerraam, niet te zien dat het kunststof is     Kozijn met draaikiepraam dat nu op kiepstand staat en vast glas gedeelte.   

  Kozijn met inzethor    Nieuwe verhuisramen door zwetsloot kunststof kozijnen Fabriek, houd de ouderwetse stijl aan     Kunststof Kozijn met insectenhor   

  Kozijn met draaikiepraam dat nu op kiepstand staat en vast glas gedeelte, ernaast een badkamer raam met naar buiten draaiend uitzetraam ivm tegelwerk aan binnenzijde.    Kozijn met draaikiepraam met daarin een inzethor en vast glas gedeelte    Keukenraam vervangen incl ventilatie rooster die ook doorloopt in het vaste bovenlicht.

  Kozijn met 1 draaikiep raam en een vast glas gedeelte van binnen gezien    Kozijn met 1 draaikiep raam en een vast glas gedeelte van binnen gezien. Onder het draaikiep raam een extra stukje glas zodat het draaikiep raam niet te dicht over de vensterbank gaat    Een schuin raam vervangen in een kunststof uitvoering

  Garage deur vervangen voor een kozijn met borstwering van stapel schrootjes panelen, 2 draaikiep ramen en een ventilatie rooster.    Keuken kozijn met donkergroen draaikiep raam en een ventilatie rooster    Nog een keuken kozijn met donkergroen draaikiep raam en een ventilatie rooster,

  Kozijn met tussenpaneel waar een muur achter zit. Roosters in de draaikiep ramen.    Keuken kozijn met een blauw houtnerf draai kiep raam.    Kozijnen en de gevelbekleding creme ral 9001 en de draaiende deuren en draai kiep ramen donkergroen met houtnerf motief.  Gerelateerde Pagina's:
  Kunststof Voordeuren -- Erker of Uitbouw -- Foto's van Kunststof Kozijnen

  (c) Zwetsloot Kunststof Kozijnen Fabriek beginpagina -- Contact Formulier