Zwetsloot Kunststof Kozijnen Fabriek
     "Kunststof kozijnen, ramen en deuren uit eigen fabriek geleverd (en montage) aan bedrijf en particulier."

Rolluiken


Inbouw en voorzet rolluiken

In ons pakket van aanverwante kozijn- en gevel producten bevinden zich ook rolluiken. Deze zijn te verdelen in 2 soorten:

* Voorzet rolluiken: worden op de buitenkant van de gevel of het kozijn gemonteerd en blijven in het zicht.

* Inbouw rolluiken: zijn verwerkt bovenop het kozijn achter een boeideel of metselwerk en zijn op de geleiders na niet zichtbaar.

Scherpe prijzen in combinatie met levering van kunststof kozijnen, ramen en deuren maar ook losse verkoop en montage.

   

Voorzet rolluiken

Voor renovatie worden veelal voorzet rolluiken gebruikt omdat deze achteraf eenvoudig te monteren zijn op het kozijn of op de gevel. Doordat het panster (de lamellen) geheel in een geleider lopen is het binnen compleet verduisterd. Er kan gekozen worden voor lamellen met kleine kiertjes zodat als het rolluik niet geheel is gesloten toch licht doorlaat. Een klant van ons werkzaam in de zorg heeft de electrische rolluiken in de slaapkamer op een tijdklok geprogrammeerd en word pas wakker van licht als het rolluik vanzelf open gaat. Belangrijk is om de onderlat ook af te laten sluiten in een dichtingslijst of af te stellen op bijvoorbeeld de raamdorpelstenen.

Voorzet rolluik detail    Rolluik voor slaapkamer raam in kleur groen     Rolluiken met ronde kast onder dakgoot van dakkapel   

De voorzet rolluiken kunnen uitgevoerd worden in een vierkante afgeschuinde (standaard) kast of ronde kast voor een wat mooiere uitstraling. De afmeting van de kast is afhankelijk van de hoogte van het kozijn maar een gemiddelde maat is 165 of 175mm kasthoogte.

Ronde rolluik kast    Verschil ronde en schuine kast voorzetrolluik    Aluminium rolluik geleiders voor voorzet rolluiken
Kasten van aluminium en aluminium geleiders met dichtings rubber tegen klapperen van lamellen/panster.


Inbouw rolluiken

Het voordeel van deze inbouw rolluiken is dat deze van buitenaf niet zichtbaar zijn. Er moet wel rekening mee worden gehouden met de bouw om inbouw rolluiken te kunnen toepassen. Deze komen namelijk bovenop het kozijn achter een dakrand of boeideel maar kan ook achter het metselwerk worden verwerkt. De geleiders komen meestal wel op het kozijn.

Doorsnede opbouw rolluik met kunststof kozijn    Rolluiken gemonteerd dakkapel    Inbouw rolluik op kozijn gemonteerd

De hele kast en geleiders zijn van kunststof waarbij de rolluik kast aan de binnenzijde is voorzien van EPS schuim voor extra isolatie. Aan de binnenzijde is het rolluik wel zichtbaar maar kan worden afgewerkt met de binnenafwerking. Wel moet de revisie kast bereikbaar blijven voor eventueel onderhoud.

Kunststof geisoleerde rolluik kast van inbouw rolluik    Kunststof geleider profielen voor inbouw rolluiken    Dakkapel met ingebouwde rolluiken in 2 apparte delen te bedienen
1: Kunststof geisoleerde rolluik kast van inbouw rolluik
2: Kunststof geleider profielen voor inbouw rolluiken
3: Dakkapel met ingebouwde rolluiken in 2 apparte delen te bedienen


Waarom kiezen voor rolluiken


Extra isolatie: tussen rolluik en glas extra stilstaande lucht, geen koude wind op het glas en geisoleerde schuim gevulde aluminium lamellen. Ook in de zomer word de warmte goed tegen gehouden (vooral met lichtkleurige lamellen)

Inbraak werend: hoewel met enige kracht het panster (lamellen) eenvoudig uit de geleiders zijn te trekken schrikken rolluiken toch af.

Verduistering: optimale verduistering, ook overdag.

Privacy: Nederlanders staan erom bekend hun huiskamers minder af te sluiten dan in onze buurlanden. Daar zijn rolluiken vele malen meer toegepast om optimale privacy te genieten.

Overzicht voordelen van rolluiken    Overzicht met voordelen van rolluiken.


Bediening handmatig of electrisch

Beide typen rolluiken kunnen handmatig met een band worden bediend, aan de binnenzijde word een bandopwinder gemonteerd met een veer zodat de band goed opgerold word. Daarnaast is het mogelijk het rolluik uit te voeren met een electrische somfy motor en een inbouw of opbouw schakelaar aan de binnenzijde. De motor zit in de buis waar het rolluik op rolt en is dus niet zichtbaar.

Somfy motor voor rolluik    Inbouw schakelaar rolluik of screen   

Automatische afstelling van eindpunten

De nieuwste generatie rolluik motoren van Somfy regelen zelf de eindpunten af. Dit bespaard een hoop moeite omdat voorheen altijd de kast moest worden open gemaakt om met de potmeters de eindpunten af te stellen (vooral op hoogte lastig). De rolluik motor is druk gevoelig en stelt daarmee dus het begin en eindpunt af maar stopt ook als er bijv een raam open staat of als er swinters iets is bevroren (obstakeldetectie).

Somfy rolluik motoren en bediening   


Bediening met afstands bediening draadloos

Draadloze bediening met een afstands bediening word steeds vaker toegepast, de meerprijs hiervan is niet zo hoog meer als toen deze techniek net uit was. Het is zelfs mogelijk meerdere rolluiken op 1 kanaal te bedienen of meerdere rolluiken met 1 kastje te bedienen, bijvoorbeeld een handzender met 4 kanelen.

Somfy afstandsbediening voor draadloze bediening rolluiken of screens    Somfy afstandsbediening voor draadloze bediening rolluiken of screens


Kleuren van rolluiken en lamellen

De voorzetrolluiken zijn in elke ralkleur te moffelen (spuiten). Standaard kleuren zijn wit, creme en groen. De geleiders zijn zelfs in houtnerf motief uit te voeren zodat deze bij het kunststof kozijn passen indien deze zijn voorzien van houtnerf. De lamellen zijn in een aantal kleuren verkrijgbaar zoals hieronder een selectie word getoond.

Kleuren lamellen van rolluiken    Geleiders van rolluiken met houtnerf motief


Montage van rolluiken

Indien wij het rolluik monteren sluiten we ook de electra van het electrische rolluik aan inclusief de schakelaar en stellen het rolluik af (beginpunt en eindpunt). De montage van het rolluik op de gevel met RVS schroeven en afdichtings dopjes in de kleur van de geleider. De montage van inbouw rolluiken gebeurd gelijktijdig met de montage van het kozijn.


Industriele rolluiken en rolpoorten

Naast gewone rolluiken leveren wij ook industriele rolluiken welke te gebruiken zijn voor winkels of doorgangen en garage's De lamellen zijn dikker en zwaarder uitgevoerd en kunnen desgewenst in stalen uitvoering worden toegepast voor extra inbraakwering. In de lamellen bestaat de mogelijkheid om er lichtdoorlatende stroken in te plaatsen. Ook voor deze rolluiken geld dat ze electisch bedienbaar zijn met extra veiligheids opties zoals druksensor als er zich iets of iemand onder het rolluik bevind maar ook koppeling aan alarm of brand/rook alarm.


Zelf rolluiken plaatsen

Het is zeer goed te doen om zelf een rolluik of meerdere rolluiken te plaatsen en te monteren. Wij leveren bij ieder rolluik een handleiding en in geval een electrische bediening ook een aansluitschema en afstelhandleiding met eenvoudige stappen.

Electra van rolluik aansluiten met schema meegeleverd   


Rolluiken en Screens

Voorzetrolluiken
Voorzetrolluiken
Inbouwrolluiken
Inbouwrolluiken
Inbouwrolluiken
Wilms Bedrijfsvoorstelling
Gerelateerde Pagina's:
Dubbel HR++ glas -- Veiligheids glas -- Glaslatten Kozijnen

(c) Zwetsloot Kunststof Kozijnen Fabriek beginpagina -- Contact Formulier