Zwetsloot Kunststof Kozijnen Fabriek
     "Kunststof kozijnen, ramen en deuren uit eigen fabriek geleverd (en montage) aan bedrijf en particulier."

Binnenafwerking Kunststof kozijnen


Binnenafwerking na plaatsen van kunststof kozijnen

De binnenafwerking kan op verschillende manieren worden gedaan, net hoe de situatie is en hoeveel werk u erin wilt steken.

Doordat het verdiepte profiel meestal dezelfde diepte heeft als het oude houten kozijn, namelijk 115mm, word de binnenafwerking tot het minimum berperkt. Sommige leveranciers hebben een profiel dat ondieper is of leveren een vlak profiel, wat automatisch betekend dat er binnen een verschil ontstaat wat afgewerkt moet worden.

Detail de verschillende manieren om de binnenkant af te werken
Hierboven een detail de verschillende manieren om de binnenkant af te werken.

In de meeste gevallen en in de praktijk moet er iets afwerking gedaan worden aan de binnenzijde. Bij het verwijderen van het houten kozijn kan bijvoorbeeld het stucwerk loskomen of scheuren. Voor dit soort lichte afwerking kunnen wij allerlei platstrippen, hoekstrippen en kwart ronde profieltjes leveren

In de montage maken wij gebruik van Proge dagkantafwerking welke dezelfde kunststof toplaag hebben als de Proge vensterbanken. Deze dagkantafwerking word gemonteerd in een inkastprofiel zodat de dagkant netjes aansluit op het kozijn en er niet gekit hoeft te worden. In sommige gevallen kunnen we ook kiezen voor lamineerde vuren koplatten met een grondlaag welke later in gewenste kleur kunnen worden afgelakt.

Binnenafwerking met kerradeco     Binnenafwerking met proge     Inklikstrip waarin de binnenafwerking klem komt te zitten, meteen een mooie afwerking tussen het kozijn en de afwerking