Zwetsloot Kunststof Kozijnen Fabriek
     "Kunststof kozijnen, ramen en deuren uit eigen fabriek geleverd (en montage) aan bedrijf en particulier."

Binnenafwerking Kunststof kozijnen


Binnenafwerking na plaatsen van kunststof kozijnen

De binnenafwerking kan op verschillende manieren worden gedaan, net hoe de situatie is, hoe netjes het moet zijn en hoeveel werk u erin wilt steken.

Doordat het verdiepte profiel dezelfde diepte heeft als het oude houten kozijn, namelijk 115mm, word de binnenafwerking tot het minimum berperkt. Sommige leveranciers hebben een profiel dat ondieper is of leveren een vlak profiel, wat automatisch betekend dat er binnen een verschil ontstaat wat afgewerkt moet worden.

Detail de verschillende manieren om de binnenkant af te werken
Hierboven een detail de verschillende manieren om de binnenkant af te werken.

In de meeste gevallen en in de praktijk moet er iets afwerking gedaan worden aan de binnenzijde. Bij het verwijderen van het houten kozijn kan bijvoorbeeld het stucwerk loskomen of scheuren. Voor dit soort lichte afwerking kunnen wij allerlei platstrippen, hoekstrippen en kwart ronde profieltjes leveren

Als er binnen veel afwerking gedaan moet worden word vaak gebruik gemaakt van een complete negge afwerking en dat kan met MDF, stucwerk, behang, schilderen of de onderstaande kunststof dagkant afwerking.

Dagkant afwerking met kunststof

De dagkant die wij gebruiken valt in een stripje dat van te voren al in het kozijn is geklikt zodat er een mooie aansluiting op het kozijn is. De dagkant bekleding is er in 180mm en 250mm en kan op maat worden gezaagd tot aan de binnenmuur. Om de kopse kant af te dekken klikt men er een koplat op die tevens van kunststof is en een klassieke of een rechte vorm heeft.

Inklikstrip waarin de binnenafwerking klem komt te zitten, meteen een mooie afwerking tussen het kozijn en de afwerking

Detail doorsnede van Dagkant Bekleding met koplat in inklikstripje, bron: leverancier dagkant bekleding

Detail doorsnede's van Dagkant Bekleding met koplat in inklikstripje, bron: leverancier dagkant bekleding     Kozijn met binnenafwerking, bron: leverancier dagkant bekleding