Zwetsloot Kunststof Kozijnen Fabriek
     "Kunststof kozijnen, ramen en deuren uit eigen fabriek geleverd (en montage) aan bedrijf en particulier."

Hang en Sluitwerk van Kunststof Ramen en Deuren


Hang en sluitwerk van draai ramen:

Onze draai kiep ramen worden voorzien van Maco hang en sluitwerk. Het hang en sluitwerk bestaat uit stalen stangen die door middel van hoekoverbrengers met elkaar worden verbonden. Op de hoeken zitten scharnieren die word afgedekt met kapjes in de kleur van het kozijn.

Het raam vergrendeld in het kozijn door middel van zogenaamde paddestoel nokken die in een plaat in het kozijn grijpen en daarbij een rollende beweging maken om het vastgrijpen soepel te laten gaan. Deze rollende beweging heeft niet elk merk hang en sluitwerk waardoor een raam zwaar dicht gaat of zelfs een wrikkend geluid maakt door de weerstand van ijzer op ijzer.

Plaat in het kozijn waar het draai raam in vast grijpt De nok die in de plaat in het kozijn vast grijpt Rolnok in sluitplaat bij gesloten raam doorsnede veelvoudig te stellen hang en sluitwerk en scharnieren
Paddelstoel nok in het raam grijpt vast in de plaat in het kozijn met een rollende beweging - Veelzijdig te stellen.

Wij maken elk raam veilig volgens politie keurmerk, met voldoende sluitpunten.
Het hang en sluitwerk is niet open te krijgen zonder grof geweld (bijvoorbeeld electrische ijzerzagen en slijptollen) omdat de scharnieren aan de binnenkant zitten en diverse paddestoelnokken vastgegrepen zitten in het kozijndeel. Wij zeggen daarom altijd: je kan beter het glas inslaan om binnen te komen dan dat je het raam uit het kozijn probeerd te krijgen.

maco hang en sluitwerk voor draaikiep in kunststof kozijn


Rondom zit hang en sluitwerk wat zilverkleurig is in plaats van het vaak toegepaste brons kleurige hang en sluitwerk. Het raam is op allerlei manieren te stellen: Omhoog, Omlaag, Van Boven en onder naar links of rechts, aantreksterkte paddestoelnokken, aantreksterkte van de scharnieren.


Draaikiep Beveiliging

Op elk draaikiep raam monteren wij standaard een draaikiep beveiliging (waar je bij sommige fabrikanten veel meerprijs voor moet betalen) die er voor zorgt dat het raam niet tegelijk op de open/draai stand en op de kiepstand kan komen wat ervoor zorgt dat het raam heel raar in het kozijn komt te hangen. LET OP, eruit vallen kan nooit, het is alleen om fouten in de bediening met alle gevolgen van dien te voorkomen.

draaikiepbeveiliging die ervoor zorgt dat het raam niet op de open en kiep stand kan komen.          De draaikiep beveiliging in tegelijkertijd een vleugelheffer die het raam op de juiste manier in het kozijn zet.

Deze draaikiep beveiliging heeft tevens de functie om het raam op de juiste manier in het kozijn te zetten zonder dat het raam van onder aan zal lopen.


Raamgrepen, raamboom, kruk en hendels:

Raamgrepen, ook wel kruk, raamboom, of raamhendel genoemd, zijn in vele soorten en kwaliteiten leverbaar. We hebben een selectie gemaakt van enkele degelijke SKG** modellen van Maco, Gu en Hoppe. Allen met een klik functie zodat de greep niet gaat hangen en altijd recht in positie staat. Naast een standaard greep hebben we ook een afsluitbaar model met sleutel welke nodig is voor het politie keurmerk veilig wonen of eigenhuis keuring. In plaats van een sleutel is een druk knop ook mogelijk.

RVS raamgreep, luxe model met stevige klik functie Merk GU    RVS raamgreep met 2 sleutels en slotje, luxe model. Merk GU    Creme of wit kleurig in kleur van het kozijn. Standaard licht model met klikker van merk Maco.    Aluminium licht model raamboom, ligt goed in de hand en klikt licht van merk Maco.    Messing raamgreep, luxe model van Hoppe
RVS gebogen                  RVS Afsluitbaar               Creme of wit                     Aluminium                      Messing recht.

Basisplaat van afneembare raamgreep, steekgreep    Insteekbare raamgreep, steekgreep                 winkelwagen    Bestel diverse raamgrepen in de webwinkel
Afneembare raamgreep, steekgreep.
meer info afneembare raamgreep / steekgreep


Deurgrepen:

De volgende deurgrepen kunnen wij leveren. In de deurgreep zit een veer zodat de greep altijd recht staat en niet gaat hangen naar mate hij ouder word. Buiten altijd veiligheids schild met of zonder cilinder. Alle type's zijn aluminium kleurig gecoat maar kunnen ook in RVS (Roestvrijstaal), brons glans en zilver glans worden geleverd tegen meerprijs.

Rondgebogen greep. Hoppe Aluminium Serie Luxembourg met veiligheids schild en veer. (Ook in RVS verkrijgbaar)
Hoppe doorloopgreep type luxembourg aluminium kleurig   Hoppe voordeur greep ronde beugel aluminium kleurig   Hoppe voordeur greep ronde beugel aluminium kleurig   Hoppe voordeur greep ronde beugel creme of wit   
Foto 1 standaard voor achterdeur / Foto 2 en 3 keuze standaard voor voordeur.

Hoekige greep. Hoppe Aluminium Serie Liverpool met veiligheids schild en veer.
Hoppe doorloopgreep type liverpool aluminium kleurig  

Puntige greep met recht schild. Hoppe Aluminium Serie Atlanta met veiligheids schild en veer.
Hoppe doorloopgreep type liverpool aluminium kleurig  

Messing titaan op veiligheids schild met veer.
Doorloop greep in messing titaan met messing cilinder    Hoppe voordeur greep ronde beugel messing titaan    Duwer voor voordeur messing titaan   

RVS, Edelstaal / Roestvrij staal op veiligheids schild met veer.
Doorloop greep in RVS edelstaal roestvrijstaal aan de binnenzijde met knopcilinder    Hoppe voordeur greep ovale knop RVS roestvrijstaal of edelstaal    Hoppe voordeur greep ronde knop RVS roestvrijstaal of edelstaal    Duwer voor voordeur RVS roestvrijstaal of edelstaal    Detail close-ip van RVS greep edelstaal / roestvrij staal   


Beugelgrepen

300mm Hoog en 78mm diep op veiligheids schild met buitencilinder.

Hoppe Beugelgreep aluminium op schild met cilinder - Recht gebogen model       Hoppe Beugelgreep aluminium op schild met cilinder - Driehoekig model                 Hoppe Beugelgreep aluminium op schild met cilinder - Rond model   

beugelgreep hoppe    siergreep voor op deur    voordeur sierbeslag   


Hang en sluitwerk voor kunststof deuren:

slotplaat in kozijn, de haken zetten zich in het kozijn, voldoet aan politiekeurmerk veilig wonen De deuren worden vergrendeld door middel van het omhoog halen van de greep of bediend door het cilinderslot met 2 stuks haken die zich in het kozijn vastgrijpen. Tevens zitten er twee rolnokken bij die zich ook ik het kozijn vasthaken. Samen met het nachtslot is dit een 5 punt slot en voldoet aan het politiekeurmerk veilig wonen.
De scharnieren hebben tegelijkertijd de functie als dievenklauw zodat de deur nooit uitgetild kan worden zolang deze dichtzit.
2 haken in elk slot    2 rolnokken in elk slot    5 punts slot in onze voordeuren, de haken zetten zich in het kozijn, voldoet aan politiekeurmerk veilig wonen
Download hier een schematisch overzicht van de Fuhr 855 multisafe(80KB)

Auto Lock slot

Tegen meerprijs kunnen wij een slot leveren welke bij sluiten van de deur vanzelf de haken vergrendeld in het kozijn. De deur is overdags dus altijd goed vergrendeld zonder dat de cilinder op het nachtslot is gedraaid.
Download folder van de Fuhr 853 Autolock (936KB)

Autolock slot, slot wat vanzelf sluit als de deur dicht gaat


Dr Hahn KT-V 6R Scharnieren voor deuren

Wij gebruiken Dr Hahn KT-V 6R scharnieren voor onze deuren, dit is een van de meest toegepaste scharnieren in "kunststof land". Een deur weegt soms wel 100 kilo +, daarom vinden wij dat er goede scharnieren op de deur moeten die met staalschroeven in de versterking van de deur vast worden gezet. In deze schroeven kunnen kogeltjes worden geslagen en worden afgedekt met een kap die vergrendeld kan worden. Voldoet aan politiekeurmerk velig wonen

De scharnieren hebben de functie als dievenklauw zodat de deur nooit uitgetild kan worden als deze gesloten is.

Dr Hahn Scharnieren van binnen, 4 ijzerschroeven waar eventueel kogeltjes in geslagen kunnen worden Dr Hahn scharnier van buitenaf, nette afwerking door ijzeren kap in kleur gespoten van de deur De Scharnieren zijn op 6 manieren te stellen, omhoog, omlaag, naar voren, naar achteren, links en rechts

Een groot voordeel deze dr-hahn scharnieren is dat ze 3D te stellen zijn, zo kan de deur helemaal af worden gesteld. Op een deur zetten wij standaard 3 Dr Hahn scharnieren, als het een erg zware deur is of op verzoek van de klant kunnen er 4 scharnieren worden toegepast (1 onder, 1 midden, 2 boven).

Wij zien nog wel eens fabrikanten (of praxis of gamma deurtjes) die hele lichte scharniertjes gebruiken waardoor de deur nooit meer na te stellen is en later kan gaan uitzakken of slepen.De Dr Hahn scharnieren zijn in diverse RAL kleuren leverbaar, zo nemen wij bij een blauwe deur ook blauwe scharnieren, en bij een groene deur, groene scharnieren, op deze manier springen de scharnieren niet meteen in het oog. Speciale kleuren worden gespoten met 2 componenten coating.

Download een Montage folder van de Dr-Hahn KT-V 6R
Download een Afstel/Instructie folder van de Dr-Hahn KT-V 6R

Scharnier gespoten in kleur van de deur


(Semi) Verdekt liggende deurscharnieren

De semi verdekte deurscharnieren missen de band op het draaigedeelte van de deur en hebben enkel een band scharnier op het kozijn. Het scharnier heeft enkele nadelen zoals minder draagvermogen, minder stelbaar en langer als de standaard scharnieren. Optisch kan dit in bepaalde situaties een eis zijn.

Verdekt scharnier voor deuren    Dr Hahn Verdekt deur scharnier   

Cilinders met sleutel en Knopcilinders:

Standaard gebruiken wij SKG** cilinder met certificaat van het italiaanse merk en gelijknamig stadje "Iseo".
Bij deze cilinders zijn standaard 3 sleutels bijgeleverd. Op aanvraag kunnen er ook meerdere sleutels worden bijgeleverd of gelijksluitende cilinders worden besteld zodat alle deuren met een zelfde sleutel bediend kunnen worden.

Iseo profiel Cilinder skg politiekeurmerk veilig wonen met 3 sleutels.    Sleutels met nummer en certificaat van Iseo    Messing Knopcilinder van DOM met SKG** keuring    Knopcilinder aan binnenzijde met aan buitenzijde een standaard cilinder

Ook kunnen wij knopcilinders toepassen, voordeel hiervan is dat het 5 puntsslot lichter bediend word en er nooit een sleutel aan de binnenkant nodig is om de deur op slot te doen. Er kan dus ook nooit een sleutel aan de binnenkant zitten terwijl u buiten staat en er dus niet in kan. Met kleine kinderen is deze knop af te raden omdat deze eenvoudig de deur naar buiten open kunnen maken.

Het is mogelijk om de bestaande cilinders en sleutels te vervangen zodat alle deuren (schuurdeur, tuindeur, voordeur, achterdeur ect.) gelijksluitend worden. Wij kunnen, in combinatie met de levering van een nieuwe deur, een scherpe aanbieding maken.


Brievenbussen

Onderstaand het door ons meeste gebruikte type brievenbus met tochtdichte buitenklep, schacht/doorvoer en binnenklep. Daarnaast kunnen de brievenbussen in RVS, Messing of in kleur gespoten geleverd worden. Meer info en foto's op de voordeuren pagina Brievenbus AMI met binnenklep aluminium rechte uitvoering.    Voordeur brievenbussen met binnenklep en schacht buitenklep afgerond
1: AMI rechte type brievenbus
2: AMI afgeronde type brievenbussen


Deurbellen en andere deur accessoires

Naast deurgrepen en brievenbussen kunnen onderstaande accessoires meegeleverd en gemonteerd worden: Het meeste vind u op de website van onze leverancier Polytec of in de catalogus van polytec

Deurbellen voor kunststof voordeur RVS

Deurbel voor kunststof voordeur edelstaal


Folders hang en sluitwerk

Afstellen van Dr-Hahn 3d deur scharnieren
Dr Hahn deur scharnier afstellen
Montage van Dr-Hahn 3d deur scharnieren
Dr Hahn deur scharnier afstellen
Maco draaikiep hang en sluitwerk veiligheid
Maco Draaikiep Veiligheid


Maco draaikiep hang en sluitwerk
Maco draaikiep hang en sluitwerk
Iseo veiligheids cilinders
Iseo Cilinders
Fuhr deursloten met haken
Furh deur meerpunt sloten
Gerelateerde Pagina's:
Draai kiep ramen -- Kunststof Deuren -- Hef schuifpui

(c) Zwetsloot Kunststof Kozijnen Fabriek beginpagina -- Contact Formulier