Zwetsloot Kunststof Kozijnen Fabriek
     "Kunststof kozijnen, ramen en deuren uit eigen fabriek geleverd (en montage) aan bedrijf en particulier."

Zelf kunststof kozijnen plaatsen monteren


Zelf plaatsen van kunststof kozijnen, ramen en deuren

Wij richten ons voornamelijk op het direct uit de fabriek leveren aan timmerbedrijven, aannemers, dealers maar ook direct aan particulieren (doe-het-zelf) tegen scherpe prijzen, goede A kwaliteit, snelle levertijden en zeer belangrijk: nederlands fabricaat.

Een kunststof kozijn plaatsen is niet moeilijk, door de jaren hebben wij vele particuliere doe het zelf klanten met succes voorzien van kunststof kozijnen, ramen en deuren en hebben deze kunnen ondersteunen bij de aankoop, montage en zonodig nazorg.

Prijsvoordeel Voor de aankoop van kunststof kozijnen incl vakkundige montage kan grofweg worden gezegt dat het aankoopbedrag 50% materiaal is en 50% montage kosten. Zelf monteren kan dus zeer interessant zijn.


Kozijn met vast glas plaatsen in stelkozijn   

Zelf monteren kunststof kozijnen op de IKEA manier

U kunt overwegen om zelf kozijnen te monteren desnoods met hulp van handige familieleden of kennisen. Uit ervaring weten wij dat veel mensen huiverig zijn om zelf hun kozijnen te plaatsen en er tegen op zien terwijl ze wel zelf een badkamer of keuken verbouwen of zelfs het hele huis verbouwd hebben.

Met een beetje handigheid is een kozijn, raam of deur goed zelf te plaatsen en kan zelfs het hele huis worden voorzien van nieuwe kunststof kozijnen, ramen en deuren. Wij adviseren in dat geval vaak om bijvoorbeeld rustig op het gemak 1 kozijn te vervangen en te kijken hoe het gaat, als blijkt dat het niet lukt kunt u alsnog een andere oplossing zoeken. Meestal gaat het goed en is de klant enthousiast.

Eindresultaat van kozijnen geplaatst door particulier

Bijkomend voordeel wat wij altijd aangeven is dat u zelf de tijd kunt nemen om een kozijn naar tevredenheid te monteren. Een derde, die uw kozijnen plaatst, heeft misschien geen tijd om alles puntje precies te doen of heeft een te scherpe montage prijs. Met onze montage handleiding is het monteren van kunststof kozijnen te verglijken met een IKEA bouwpakket.

Lees hieronder meer mogelijkheden als u zelf kunststof kozijnen wilt monteren

Stelkozijn maken waar kunststof kozijn in gemonteerd word.

Oude houten kozijn demonteren en slopen

Openslaande deuren plaatsen en deuren afhangen

Montage kunststof kozijnen door Zwetsloot of zelf uitbesteden

Het is in een grote regio mogelijk dat wij de kozijnen leveren incl montage door onze eigen ervaren montage ploeg met garantie op de montage en extra isolatie maatregelen bij de aansluitingen op de gevel.

De montage word uitgevoerd volgens de richtlijnen die opgesteld zijn door onze toeleveranciers en diverse branchorganisatie's waarbij wij extra aandacht geven aan tochtdichte, geisoleerde en vooral duurzame (geen kit of band) aansluitingen.

Op de montage geven wij 10 jaar garantie.

Daarnaast verzorgen wij de binnenafwerking, het afvoeren van oude materialen en het plaatsen van een vensterbank aan de binnenkant en raam dorpel stenen (waterslagen) aan de buitenkant. Ook kunnen wij dakkapellen casco of compleet afgewerkt leveren en monteren en kleine verbouwingen zoals een aanbouw of dakopbouw uitvoeren.

Buiten ons werkgebied kunt u overwegen de montage uit te besteden aan uw eigen aannemer of timmerbedrijf in de buurt of ons vragen naar een afnemer van onze kozijnen bij u in de buurt.

Stelkozijn monteren voor kunststof kozijnen in bedrijfs kantoor gebouw Stelkozijn gereed voor montage van kunststof kozijn Kunststof Kozijn geplaatst in Nieuwbouw woonhuis / kantoorgebouw in aanbouw


Hoe worden kunststof kozijnen dan gemonteerd?

Om alvast wat duidelijkheid te geven over hoe doorgaans een kunststof kozijn word gemonteerd hieronder een korte uitleg over het monteren door middel van een stelkozijn. (uitgebreide montage handleiding word meegeleverd)

Een kozijn met aanslag heeft rondom een rand (aanslag) die 20mm uitsteekt aan de zijkant van het kozijn. In de negge (het gat waar het kozijn in komt) word op het metselwerk een stelkozijn (stroken / latten) met een dikte van 18a20mm, bijvoorbeeld watervast multiplex of ons kunststof stelkozijn, waterpas en evenredig (al dan niet rondom) bevestigd. Op dit stelkozijn word het kunststof kozijn bevestigd met door ons meegeleverde montage schroeven en ankers. Het kunststof kozijn overlapt met de 20mm aanslag het stelkozijn waarbij een geintegreerd dichtingsrubber zorgt dat het kozijn water en tochtdicht is.

Het is dus niet de bedoeling dat de aanslag de voorkant van het metselwerk overlapt zoals op onderstaand 3D detail duidelijk word gemaakt.

Detail van een kozijnprofiel met aanslag voor plaatsing met een stelkozijn
Hierboven een detail van een kozijnprofiel met aanslag voor plaatsing met een stelkozijn waarbij duidelijk word gemaakt hoe een profiel met aanslag wel en niet word toegepast.

Kort overzicht van het monteren

Tip voor storten oud glas: http://www.vlakglasrecycling.nl/


Montage Handleiding

Een schriftelijke handleiding met handige tips en trucs hebben beschikbaar bij een aankoop. Bij aflevering leggen wij eea uit over het slopen van de houten kozijnen, stellen van het stelkozijn, monteren van de kunststof kozijnen, ramen en deuren, en het afhangen van de ramen en deuren. Ook staan er tips in over het eventueel nastellen van de deuren en ramen en hoe dubbel glas in het kozijn word gezet.
Deze beschrijving word steeds weer aangepast en word steeds beter. Ook komen er steeds meer foto's en details bij. Bij aanverwante producten zoals rolluiken en screens worden ook montage handleidingen een aansluit instructies bijgeleverd.


Inmeten van de kunststof kozijnen

Wij kunnen de kozijnen voor u inmeten en adviseren op locatie.
Het inmeten is misschien wel het belangrijkste in het proces van het vervangen van kozijnen. Mooiste is zo strak mogelijk inmeten zodat er geen grote kieren tussen de muur en het kozijn ontstaan wat dan volgekit moet worden. De reden dat sommige fabrikanten dit doen is simpel: zekerheid dat het past.
Bij de hoogte word er bijv. gelet op het tegelijktijd plaatsen van een vensterbank die onder het kozijn kan worden geschoven. Bij deuren word er gelet op een zo een laag mogelijke instap / dorpel.

Stuur ons eventueel een foto met details van de muur aansluiting en onder en bovenzijde zodat wij advies kunnen geven wat betreft het inmeten


Kunststof stelkozijn in plaats van hout:

Sinds enige tijd leveren wij met succes kunststof stelkozijnen. Er word immers in een kunststof onderhouds vrij kozijn geinvesteerd, waarom zou het stelkozijn, de basis van de constructie van hout moeten zijn? (ookal is het watervast of behandeld). De stroken zijn 3 meter lang en de breedte naar wens door ons op maat te zagen maar hanteren ook een standaard maat gelijk met de binnenkant van het kozijn.
Het kunststof stelkozijn is makkelijk te zagen en te verschroeven. Aan de buitenkant kan er nog een zwart kleurige strip op worden aangebracht zodat het stelkozijn niet meer zichtbaar is (dit kan bij houten stel kozijn ook)

kunststof stelkozijn geleverd door zwetsloot op maat gezaagd          kunststof stelkozijn geleverd door zwetsloot op maat gezaagd


Voorgeboorde montage gaten:

In de werkplaats boren wij de montage gaten in de kozijnen, zodat tijdens de montage van de kozijnen op het werk niet meer uit de hand geboord hoeft te worden. Dit bespaard tijd en moeite tijdens de montage. De montage gaten komen aan de boven en zij kanten en met de onderstaande bouten word het kozijn vastgeschroeft. Aan de onderkant komen geen montage gaten omdat er anders water bij in de staalversterkings kamer kan komen waardoor dit kan roesten. Daarvoor leveren wij onderstaande kozijn ankers mee die onder het kozijn worden gehaakt.

Kozijn ankers voor onderkant van kunststof kozijn


Amo afstandschroeven

Wij gebruiken en raden altijd de Amo afstandschroeven aan. (meegeleverd bij ieder kozijn) Waarom:

Geen plug nodig, direct in hout of steen.

Trekt kozijn niet aan, als het kozijn bijv. een centimeter van de muur of stelkozijn afstand heeft, verankerd het kozijn wel maar trekt het kozijn niet bol naar de muur of stelkozijn toe.

Te gebruiken in hout, makkelijk voor dakkapel kozijnen

Het kozijn kan nooit onder spanning worden verschroeft

Voorboren met 6mm

Detail Amo afstandschroef voor montage kunststof kozijnen      


Bijgeleverd bij kozijnen

De Amo afstandschroeven worden standaard bij ieder kozijn meegeleverd.
Wij kunnen ook het bijbehorende TORX bitje, steenboor en ijzerboor tegen meerprijs meeleveren.

Bijbehorend TORX Bitje voor afstandschroeven montage kunststof kozijnen Afdekdopjes voor Amo afstandschroef Bijbeghorende 6mm Steenboor voor montage kunststof kozijnen


Draaiende delen afgehangen:

Draaiende delen moeten worden uitgevuld met het glas door middel van glasblokjes om te voorkomen dat een raam, deur of ander draai deel uit gaat zakken of aan gaat lopen. Dit uitvullen doen wij van te voren in de fabriek, dit scheelt een hoop gepiel en tijd. Een kwestie van raam erin hangen, eventueel nastellen en het sluit


Montage Materialen

Bij ieder kozijn leveren wij montage bouten en ankers en de nodige vulplaatjes voor het glas. Alle spullen die benodigd zijn bij de montage kunnen wij (standaard of soms tegen meerprijs) meeleveren zoals:
                                                 Kozijn met binnenafwerking, bron: leverancier dagkant bekleding
Al deze artikelen hebben we in een handige prijslijst bijgesloten in de offerte.

Bezorgen

Wij kunnen de kozijnen zelf bij u afleveren incl hulp bij lossen en op de plek zetten. Het is mogelijk de kozijnen zelf af te halen. Franco bezorgen hangt af van het totaal bedrag en de afstand (In de offerte vind u hierover meer informatie).


Ophalen

Uiteraard kunt u ook zelf uw kozijnen ophalen bij ons. Wij zijn altijd bereid om te helpen met inladen. Het is raadzaam van te voren altijd even te bellen omdat wij soms weg zijn om spullen weg te brengen en kozijnen in te meten ect.


Vervoer

Als u zelf uw kozijnen komt op halen houd er dan rekening mee dat u het een en ander aan beschermingsmateriaal mee neemt omdat de kozijnen niet verpakt of beschermd zijn. Makkelijk is bv: piepschuim, doeken en karton.
Heeft u een aanhangen dan is het mogelijk om de kozijnen plat te vervoeren, meerdere op elkaar is geen probleem. Glas liefst wel rechtop of een beetje schuin vervoeren.

Zelf gebruiken wij altijd de hieronder afgebeelde "spinnen" of snelbinders die in elke fietshandel wel te verkrijgen zijn om de kozijnen met vast te binden. Dit is beter en sneller als spanbanden die vaak ook weer losser gaan zitten.


De ringen losknippen zodat je meerdere lossen binders hebt. Bij halfords kosten deze spinnen ongeveer 3,50


Dakkapel maken en plaatsen

Ook voor dakkapellen hebben wij een hoop toebehoren voor "zelf plaatsers". Zo kunnen wij afwerkstrippen leveren voor op het houten stelkozijn, de hoeken van de dakkapel, de boeidelen en de zijwangen, vensterbanken. Alles van kunststof.

Onder Dakkapel kozijnen kunt u onder dakkapellen een stap voor stap dakkapel zien die word geplaatst door een dealer van ons.

Op deze doorsnede pagina onder profiel vind u een detail van een intrek kozijn, oa voor dakkapellen Wij hebben enkele klanten (aannemers, timmerdrijven ect.) die dakkapellen plaatsen en waarmee wij u in contact kunnen brengen voor het plaatsen van een complete dakkapel.

Pannen verwijderen    2e kant en klare dakdeel opleggen met kraan    Binnenafwerking   


Particulier heeft eigen kozijnen met succes geplaatst. Openslaande tuindeuren en achterdeur, 2 slaapkamer kozijnen met draaikiep ramen en een dakkapel.    Kozijnen en de gevelbekleding creme ral 9001 en de draaiende deuren en draai kiep ramen donkergroen met houtnerf motief.    Detail van de beneden en 1e verdieping met openslaande deuren naar buiten draaiend.
Resultaat van een particuliere klant in wassenaar die met zijn schoonvader en een vriend de hele achtergevel incl dakkapel heeft gerenoveerd.Binnenafwerking kozijn -- Kunststof Vensterbanken -- Afwerk profielen

(c) Zwetsloot Kunststof Kozijnen Fabriek beginpagina -- Contact Formulier