Zwetsloot Kunststof Kozijnen Fabriek
     "Kunststof kozijnen, ramen en deuren uit eigen fabriek geleverd (en montage) aan bedrijf en particulier."

Isolatie Glas en Hoogrendement Hr++ glas met Ug waarden


Standaard Isolatie glas

Standaard isolatie glas word door ons niet meer gebruikt tenzij voor een schuur of iets dergelijks. U-waarde: 2,8 W/m2-k (Hoe lager hoe beter isolerend. Enkel glas 5,8).

De U waarde W/m2-k staat voor de warmte die per uur, per vierkante meter en per 1 graad kelvin temperatuurs verschil verloren gaat door een constructie (glas, kozijn, wand of dak) en word uitgedrukt in Watt. Er word soms gesproken over verlies per seconde omdat 1 Watt per uur gelijk staat aan 1 Joule per seconde. Ug (glas) is de glaswaarde, Uf (frame) is het kozijn zonder glas, Uw (window) is het kozijn met glas. Indien nodig kunnen wij de Uw waarde berekenen.


HR++ isolatie Glas met Argon gas

HR++ is een veel beter isolerend en extra zuinig dubbel glas door een onzichtbare reflextielaag (coating) en argon gasvulling in de spouw is combinatie met onze isolerende kunststof kozijnen een grote energie besparing mogelijk. Standaard leveren wij in onze kozijnen HR++ dubbelglas met een buitenruit van 5mm, een spouw van 15mm en een binnenruit van 4mm. Een spouw van 15mm geeft de meest optimale isolatie waarde. Een bredere spouw doet de isolatie waarde met enkele honderdsten K/m2 dalen maar de geluidsisolatie juist stijgen. Voor optimale geluidisolatie en warmteisolatie kan worden gekozen voor drie dubbel glas / tripple glas met 3 ruiten en 2 spouwen.

opbouw van dubbel hr++ glas

Bij grotere afmetingen moet worden gekozen voor een andere dikkere opbouw vanwege garantie en veiligheids redenen waar wij uiteraard op letten en vermelden. Condens aan de binnenzijde is niet meer mogelijk (mits goede ventilatie)

LET OP Door de hoge isolatiewaarde is de binnenruit stukke warmer als de buitenruit en kan er in de vroege ochtenduren (voorjaar en najaar) condens onstaan op de buitenruit. De lichtdoorlaat is iets minder als normaal dubbel glas. U-waarde: 1,1 W/m2-k

Uiteraard kunnen wij ook adviseren (in samenwerking met onze vertrouwde glasleverancier) in andere specifieke beglazing zoals geluidswerend, brandwerend en zonwerend glas.

TIP: lees de Wikipedia pagina over glas
Folders Glas

Dubber isolatie glas
Dubbel glas
Dullaart Glas
Artikel over onze jarenlange partner voor de leverantie van glas.Gerelateerde Pagina's:
3 Dubbel glas -- Veiligheids glas -- Glaslatten Kozijnen

(c) Zwetsloot Kunststof Kozijnen Fabriek beginpagina -- Contact Formulier